Cunnilinctor: Skillnad mellan sidversioner

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök
imported>Rackham
Ingen redigeringssammanfattning
Ingen redigeringssammanfattning
 
(18 mellanliggande sidversioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Cunnilingtor''' kallas en utövare av cunnilingus. Latin för "fittslickare". Uttalas ibland som “kunnilunktus”. Enligt Martianis i Rom<ref>Dick Wase, "Sexualiteten i det medeltida Visby"</ref> var detta det värsta skällsord man kunde kalla en annan man, då fittslickare ansågs bli penetrerade av en kvinna. Över huvud taget kan man säga att antiken fäste väldigt stor vikt vid det här med penetration.
[[Bild:Cunnilinctor.jpg|thumb|right|<blockquote>En cunnilinctor. Målning i det gemensamma omklädningsrummet i badet, Pompeji. </blockquote> Bild och text från ''Samlag '''eller''' salighet'', sida 101. Olja: [[Dick Wase]].]]
'''Cunnilinctor''' (uttalas ibland som "kunnilunktus") är [[latin]] och betyder "fittslickare" (helt enkelt) och är alltså ett annat ord för utövare av ''cunnilingus''. Enligt Martialis i Rom<ref>[[Dick Wase]], ''Samlag '''eller''' salighet'', sida 100.</ref> var detta det värsta skällsord man kunde kalla en annan man, då oralister ansågs bli penetrerade av en kvinna. Över huvud taget kan man säga att antiken fäste väldigt stor vikt vid det här med penetration.


==Referenser==
<references/>
<references/>
[[Kategori:Koncept]]
[[Kategori:Koncept]]
[[Kategori:Personer]]

Nuvarande version från 1 augusti 2024 kl. 10.58

En cunnilinctor. Målning i det gemensamma omklädningsrummet i badet, Pompeji.

Bild och text från Samlag eller salighet, sida 101. Olja: Dick Wase.

Cunnilinctor (uttalas ibland som "kunnilunktus") är latin och betyder "fittslickare" (helt enkelt) och är alltså ett annat ord för utövare av cunnilingus. Enligt Martialis i Rom[1] var detta det värsta skällsord man kunde kalla en annan man, då oralister ansågs bli penetrerade av en kvinna. Över huvud taget kan man säga att antiken fäste väldigt stor vikt vid det här med penetration.

Referenser

  1. Dick Wase, Samlag eller salighet, sida 100.