Glassmagasinet

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök
Storsäljaren "Harry Potter". Foto: Dick Wase.

Glassmagasinet är en glassbar med stort utbud av smaker bekvämt belägen i Visby hamn, i sluttampen av tornvandringen. Speciellt romrussin-glassen är enligt utsago otroligt uppfriskande att klitta/olla efter en lång och varm tornvandringsdag.

Glassmagasinet tillämpar självplock på Ben & Jerry's och uppvisar i rusningstid stor motvilja att ta betalt för dessa. Måhända är detta Glassmagasinets sätt att revolutionera mot Ben & Jerry's amerikanisering av den gotländska glasstraditionen? Ingen vet med säkerhet, men värt att notera är att signaturen "Lilla jag" (som ju är det alias som används av självaste Onkel Kånkel i kampsången "Julen i Polen") uttrycker sitt stöd för Glassmagasinet på alltomgotland.se med fraseringen: "MUMS! ALLA GLASSORTER SOM FINNS!!!! REKOMENDERAS!".

Den skarpsynte observatören uppmärksammar också att Glassmagasinet samarbetar med Guteglass som splittrats i flera lokala falanger, bland annat Visby glass som snart tog monopolet. Den historiskt starka motsättningen mellan staden och ön tog sig i och med detta rent mejeristiska uttryck. DFP ser inte splittringen som något dåligt i sig, tvärtom. Splittringen var bra och nödvändig för att kunna ena sjörövarklassen på mejeristisk grund. Snart hoppas vi se ett övertagande av mjölkproduktionen och att gutestruten återvänder i var mans glassdisk!