60/40 (video)

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök

60/40 egyptiska anlag, 60/40 avbrutna samlag. "60/40" är Visbypiraters andra musikvideo och spelades in på en kursgård i Västra Skedvi på Visby piraters andra strandhugg 616 åf.

Trumpeten i videons början är hämtad från filmen Monty Python and the Holy Grail.

Dagligen gör du som individ tusentals val som formar din framtid. Ingen kan säga att det är någon annans fel, andra kan påverka förutsättningarna och världen går i arv från generation till generation, men det yttersta ansvaret för beslutet faller på dig själv. Vissa beslut väger tyngre än andra, risken finns att du krossas av ångesten likt Jona i valfiskens buk.

Om du kan läsa detta nu har du gjort ett val. Du har valt att inte delta på Visbypiratfest III. Du valde självbefläckelse i ensamhet framför datorn, över kollektiv befläckelse under en sax och en tjur. Livsutrymme istället för trångboddhet.

Vi är inte rätt personer att säga att du har gjort fel val. Vi är ingen domstol och har överhuvudtaget inte uppstått här för att döma någon, levande eller död. Vi ser inte upp på någon och inte ner på någon. Vi är inte insatta i motiven för ditt val. Du och vi är bara däggdjur. I gengäld erkänner vi inte när du dömer oss. Vi erbjuder dock dig en unik insikt i exakt hur skört vi lever just nu. Inte för att säga att du gjort fel. Men se det som en tugga i kunskapens frukt som kan påverka dig att göra mer väl underbyggda val i framtiden.

Inslaget ni ska få se blev utsett till årets video på Wisby Awards 2010, men släpptes 2011. Bara det ett hopp genom tiden som borde vara omöjligt. Manuset till denna film är baserat på en verklig händelse – men alla namn är ändrade och personernas karaktärer och handlingar är påhittade och inte avsedda att föreställa någon nu levande person, eller någon som har levt.

Från pressrelasen till videon, Du bestämmer ditt ödevisbypirater.org.

Video

Ett gammalt medeltida kollage från inspelningen av 60/40-videon. Skärmskott: Dick Wase.

Se även

Externa länkar