OM (video)

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök

OM vi aldrig hade spelat in den här videon hade ni inte fått se den nu. "OM" är Visbypiraters tredje musikvideo och spelades in på övervåningen på en kursgård i Västra Skedvi på Visby piraters tredje strandhugg 616 åf (precis som "60/40"). Tyvärr finns ännu inte teknologin för att göra en fullång video, men ni kan lyssna klart på "OM" och föreställa er vad som hade hänt. Kanske att bandet hade börjat smeka av sig kläderna, eller att TRiX kom in och nakengycklade? Skulle inte detta vara sant?

Vid en av våra sedvanliga turer ner i de Gotländska Arkiven finner vi ett dammigt betamax-band med den kryptiska texten "Dansinstruktion VP" på. Döm av vår förvåning när det visar sig vara ett hittills aldrig publicerat råmaterial till vad som verkar ha varit en utbildningsserie i tretton delar kring historiska danser. Var övrigt material tagit vägen är okänt, men denna enda korta inspelning visar två fullt autentiska pirater i färd med att lära ut den subversiva dansformen "jighop", en medeltida form av Zumba.

Efter lång tid i postprocessing kan vi nu stolt publicera detta digitalt restaurerade material och hoppas att hela piratrörelsen finner glädje och nytta i den kunskap som här förmedlas. Vi får aldrig glömma vår historia!

Från nyheten till videon, Två pirater sätter på en låt – du kan inte ana vad som händer sen!visbypirater.org.

Video

Se även

Externa länkar