Fernet

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök
En alldeles för stor mängd fernet. Foto: Dick Wase.

Fernet är preussarnas favoritdryck. De får detta runt lunch varje dag på deras uppställning. Dess mörka kulör gör att den är förrädiskt lik rom, men ta dig i akt – den är otroligt äcklig och bör därför undvikas som pesten. Drycken kallas av preussarna för den onde (att jämföras med den gode, som ju givetvis är den lena likören Baileys).

men vänta nu, jag känner till det här stället
det ser ut som en soptipp och stinker av fernet

Från låten "Hanuman Nataka (För-låt)".

En helt rakad DFP-aktivist visar upp flygbladet som lämnades på den tomma hyllan efter lyckad aktion. Foto och skrivstil: Dick Wase.

618 åf planerade och genomförde DFP:s babybabyfirma en anti-preussisk aktion och köpte upp all fernet på Systembolaget strax innan preussarna skulle ha uppställning. På sätt och vis var detta en kärlekshandling iochmed att preussarna bara behövde dricka Baileys.

Farbror Fernet

Farbror Fernet i gryningsljus 1394 i ett foto lika suddigt som alla de mystiska detaljerna kring honom. Foto: Dick Wase.

Farbror Fernet är en mystisk och mytologisk man som preussarna dyrkar. Ett föredöme, en legend och lärare, lite som deras egna Mr. Miyagi. Hans kunskap om fernet är outgrundlig. Besöker ibland Preusserplats och berättar anekdoter eller delar med sig av urgammal kunskap. Få av preussarna vet var hans heliga grotta ligger. Det är alltid en stor överraskning för manskapet; han kan nämligen dyka upp var som helst, när som helst och då blir alla snälla och tysta för ingen vill missa minsta ord han säger (dvs enda tillfället under veckan som preussarna faktiskt håller tyst).

Externa länkar