Lilla incidenten

Från Vitaliepedia
Hoppa till: navigering, sök
"Ollar ett träd och smeker lätt på barken". Foto: Dick Wase.

Lilla incidenten var en dygnslång aktion som ett DFP-kommando utförde under Piratveckan 618 åf. Gruppen hade detta år med sig en sprejmall med DFP:s logotyp och sprejflaskor som sedan användes på ett okänt antal moderna platser och objekt. Detta uppdagades dock snart av en medeltidsvän som värnade så mycket om Visbys telefonkopplingsskåp att han bussade länsman på aktivisterna, som fick springa gatlopp genom Klintens gränder för att undkomma polisens radiobilar.

Motreaktionen från puritaner blev omedelbar och kraftfull; ärendet avhandlades på medeltidsveckans morgonmöte och lynchstämningen var hög då vissa preussiska underrättelseelement spridit ut att DFP sprejat på ringmjuren men att Preussarna själva "tvättat bort det". Känslorna bland medeltidsveckans borgerskap svallade så höga att "alla pirater" skulle nekas inträde på Anatomiskt korrekte haren tills dess att någon i rörelsen golat namnen på aktivisterna i fråga, vilket naturligtvis inte hände då Visby pirater inte har något som helst samröre med DFP.

I slutändan löste sig hela situationen genom att några frivilliga dialogpirater helt enkelt gick ner och tvättade bort det sprejade budskapet från alla platser och sedan var saken ur världen, och ytterligare ett medeltidsdrama kunde läggas till handlingarna.

Externa länkar