Salta muttan

Från Vitaliepedia
Version från den 21 februari 2022 kl. 22.19 av Ollat (diskussion | bidrag)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Flygblad för Salta muttan. Träsnitt och kaligrafi: Dick Wase.

Salta muttan (eller dess korrekta, medeltida namn Salta muttans havsbordell) är Visby piraters egna stamkrog och svartklubb. Ett syndens näste. En mycket hemlig och dunkel plats som få fått tillträde till och ännu färre vet var det finns. Enligt vissa källor ambulerar platsen där lönnkrogen huserar för att undgå förtrycket. Trots sitt medeltida namn är Salta muttan ingen bordell, då alla sexuella kontakter där är gratis och sker mellan entusiastiskt medgivande pirater och sjöfolk.

Salta muttan är också en av få medeltida krogar i Visby som inte diskriminerar icke-humanoider, och är således populär bland Fårös krabbmän. Denna blandning av besökare har genom historien gett en bred genetisk biodiversitet bland såväl sjörövare som krabbmän.

Salta muttan är också ett av få ställen i Visby där törstiga pirater kan beställa tolvor med rom utan knussel eller beivran.

Enligt rykten förvägrades ett antal pirater att återhyra Chateau de Crabbe efter att det avslöjats att Salta muttan huserat i husets källarvåning. I själva verket höll vi så klart till på övervåningen.

En mycket sällsynt ögonvittnesskildring av ett besök på Salta muttan finns att läsa i tidningen Buckanjären nr VII.

Gammal text nu helt dolt av sand alltså

Besökare av visbypirater.org kunde tidigare läsa nedanstående text om allas våran favoritkrog. Numera är den likt en gaffel i någon slags brasa; den är varm och glöder, men den finns kvar.

Salta muttan 1394. Foto: Dick Wase.

Visby medeltidsveckas bäst – eller möjligtvis sämst – bevarade hemlighet är visbypiraterna lönnkrog Salta muttan. Det ljusskygga etablissemanget släpper in de första gästerna först efter kl 3, då Effes, Nunnan och Anatomiskt korrekte haren stänger. Då Muttan och de aktiviteter som pågår däri befinner sig i en juridisk gråzon gör vi bäst i att inte publicera någon address, men om du vill fortsätta ditt festande efter de lagliga timmarna så är det bara att hitta en mecklenburgsk pirat och följa honom eller henne till Visbys salta sköte.

Obligatorisk rövrakning 1394. Foto: Dick Wase.

Den obligatoriska rövrakningen sker i erotikens tecken. Salta muttan är den första medeltida krogen som har en policy för underlivsbehåring – och regeln är: inte ett hårstrå släpps in.

Den gäst som önskar gå direkt till de aktiviteter som väntar innanför är naturligtvis välkommen att ansa sina egna strån innan han eller hon äntrar Muttan.

En av våra trogna Preussiska besökare (som vill vara anonym) anmärkte: "jag hade aldrig trott att min rakade röv skulle ge mig snabbare tillträde till Muttan".

Samlag eller salighet? 1394. Foto: Dick Wase.

De enda lagarna som gäller på Salta muttan är de tyska renhetslagarna och de är som bekant tämligen liberala när det kommer till förnöjelseverksamhet. Ett besök på Salta muttan kan bli ditt uppbrott med vår aktuella, men fortfarande medeltida sexualmoral och en tillbakagång till den förkristna, friare sexualmoralen.

Vilken var egentligen den vanligaste sexuella relationen under medeltiden? Kom till Salta muttan och finn den kontroversiella sanningen.